Meest gestelde vragen

Ja, wij bieden hulp en ondersteuning bij onduidelijkheden. U ontvangt van ons altijd een uitgebreide online handleidingmaar indien u er dan alsnog niet uitkomt kunt u uw vraag mailen naar service@xolitcare.com. Wij reageren dan zo snel mogelijk en kunnen, indien gewenst, online met u mee kijken. 

Samen met onze klanten kijken we continu hoe XolitCare verder verbeterd kan worden. Verbeteringen die van algemeen nut en belang zijn, komen automatisch terug in de nieuwe releases. U hoeft dus niet te betalen voor nieuwe functies. XolitCare is één product en u heeft daarom toegang tot alle modules. 

Bent u al klant? Dan heeft u uw eigen inlogpagina ontvangen. Bent u deze kwijt, neem dan contact met ons op en wij sturen u de gegevens opnieuw naar u toe.

Bent u nog geen klant? U krijgt uw eigen login als u een abonnement afneemt. Wij komen graag met u in contact om de mogelijkheden met u door te spreken.  

Het is wettelijk geregeld dat de cliënt formeel eigenaar is van de cliëntgegevens. Maar in de praktijk bent u dat; het zijn tenslotte uw zorgprocessen. XolitCare wil dat onze klanten de software gebruiken omdat ze er enthousiast over zijn, niet omdat hun gegevens erin vastzitten. U kunt al uw informatie uit XolitCare exporteren, wanneer u maar wilt. 

Ja, wij komen graag bij u langs voor een demo. Laat uw gegevens achter via ons contactformulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. 

Het systeem van XolitCare wordt gebruikt op basis van het aantal medewerkers binnen uw organisatie. Gedurende het gebruik van XolitCare zal uw personeelsbestand wisselen; medewerkers gaan weg, andere medewerkers komen er juist bij. U kunt op elk moment het aantal gebruikers aanpassen, dit doet niets af aan het abonnement. 

Wanneer we een persoonlijk gesprek met u hebben gehad en u heeft besloten om met XolitCare te gaan werken, gaan wij direct voor u aan de slag. Wij zullen de omgeving – achter de schermen – klaarzetten en voorbereiden voor gebruik. Wij zetten alles op alles om u zo snel mogelijk met XolitCare aan de slag te laten gaan, maar houd rekening met een gemiddelde voorbereidingstijd van 10 werkdagen.

Nee, XolitCare richt zich op software as a service (SaaS). Natuurlijk kunnen wij op basis van onze ervaring een aanbeveling doen wat het meest geschikt is voor uw organisatie.  

XolitCare wordt aangeboden in drie delen, namelijk:

  • XolitECD: zorgverleners hebben toegang tot actuele informatie, waardoor zij sneller beslissingen kunnen nemen en zich meer kunnen richten op waar het écht om draait: zorg.  
  • XolitFamily:
    • Cliënten en hun familieleden hebben toegang tot alle relevante informatie en worden aangemoedigd om actief bezig te zijn met het zorgproces.
    • Andere deelnemers in het zorgproces, zoals externe artsen en begeleiders, hebben een accuraat en diepgaand overzicht in het dossier van de cliënt.  
  • Xolitadmin: administratief medewerkers en (systeem)beheerders beheren het systeem op afstand, kunnen ad hoc rapportages maken en analyses uitvoeren met third party oplossingen.  

Samen zijn deze drie delen XolitCare.

Wanneer u overtuigd bent van de kracht van XolitCare, komen wij graag persoonlijk met u in contact. Via de contactpagina kunt u met ons in contact treden voor een vrijblijvend gesprek en een vrijblijvende offerte.  

Nee, XolitCare gebruikt de gegevens op geen enkele andere manier en zal de gegevens nooit doorgeven of -verkopen aan andere partijen, zoals verzekeringsmaatschappijen. Alle gegevens staan opslagen op servers in Nederland en vallen onder de Nederlandse wet- en regelgeving.  

Ja, absoluut. XolitCare neemt veiligheid uiterst serieus, zeker omdat het om persoonlijke en privacygevoelige cliëntinformatie gaat. Onze servers worden gehost door een eersteklas-datacenter dat dag en nacht wordt bewaakt. We garanderen bovendien dat onze software steeds wordt bijgewerkt met de nieuwste beveiligingspatches. Ons datacenter voldoet aan de EU Safe Harbor-richtlijnen en alle abonnementen zijn voorzien van een SSL-encryptie om uw gegevens te beveiligen. Daarnaast hanteren wij extra beveiligingsmaatregelen, zoals toegang via beveiligde netwerken en geautoriseerde apparaten.  

Benieuwd of XolitCare bij uw organisatie past? Wij komen graag bij u langs.