Onze aanpak

"Zorg doe je samen"

Onze visie

XolitCare is een jonge, energieke organisatie met jarenlange ervaring in automatiseringprocessen en de zorgsector. Wij zijn ervan overtuigd dat zorginstellingen door automatisering geholpen kunnen worden om betere zorg te bieden en de zorg betaalbaar te houden. En door onze volledige focus en toewijding op de zorgsector, zijn we zo goed in wat we doen. 

Met ons moderne Cliënt Volg- en Ondersteuningssysteem begeleiden wij de zorgprofessional bij de begeleiding van de cliënt. Hierbij kiezen wij niet voor een totaaloplossing, maar voor een nieuwe generatie best-of-breed elektronisch cliëntendossier.  

Voor ons staat een langdurige, persoonlijke relatie met onze klanten en opdrachtgevers voorop. Door op locatie en binnen instellingen te werken, blijven wij nauw betrokken bij onze doelgroep en zorgen wij er gezamenlijk voor dat de functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid zo optimaal mogelijk is. Zo zijn onze systemen klaar voor nieuwe zorgvragen, elke dag opnieuw.  

De oplossingen van XolitCare 

XolitCare verbindt alle partijen in de zorgketen.   

  • XolitECD: zorgverleners hebben toegang tot actuele informatie, waardoor zij sneller beslissingen kunnen nemen en zich meer kunnen richten op waar het écht om draait: zorg.  
  • XolitFamily:
    • Cliënten en hun familieleden hebben toegang tot alle relevante informatie en worden aangemoedigd om actief bezig te zijn met het zorgproces. 
    • Andere deelnemers in het zorgproces, zoals externe artsen en begeleiders, hebben een accuraat en diepgaand overzicht in het dossier van de cliënt.
  • XolitAdmin: administratief medewerkers en (systeem)beheerders beheren het systeem op afstand, kunnen ad hoc rapportages maken en analyses uitvoeren met third party oplossingen.  

De oorsprong van XolitCare 

Tijdens een automatiseringsproces bij een grote zorginstelling in Nederland een tijd terug filosofeerden wij over de grote uitdagingen binnen de zorg en hoe deze het beste aangepakt konden worden. Al snel kwamen we tot de conclusie dat het sec digitaliseren en automatiseren van bestaande procedures, de zorgverleners en cliënten alleen maar hoofdpijn zou bezorgen. Dat kon beter.  

Hierop zijn we in gesprek gegaan met medewerkers en cliënten van verschillende grote én kleine zorginstellingen. We hebben hun dagelijkse werkzaamheden gevolgd, de behoeften achterhaald en de vereiste maatregelen om gerichte zorg te kunnen leveren geïdentificeerd. Door te luisteren en overleggen ontstaan nieuwe ideeën, die ook echt iets kunnen realiseren. Zo hebben wij uiteindelijk samen met de zorgprofessionals en de cliënt een nieuwe applicatie ontwikkeld. XolitCare was een feit.  

Het resultaat? Een modulair systeem dat administratieve lasten terugbrengt van soms wel twee uur naar slechts 20 minuten, dat aansluit bij de kwaliteitseisen van morgen en dat zorgprofessionals helpt de zorg voor hun cliënten in te richten zoals nodig is! 

Contact opnemen

XolitCare B.V.
De Stuwdam 33-35
3815 KM Amersfoort

Telefoon: +31 (0)8 513 062 77
E-mail: info@xolitcare.com

Social Media

Benieuwd of XolitCare bij uw organisatie past? Wij komen graag bij u langs.